auto, boot, fiets ...

Hoe wordt de overledene naar het crematorium of de begraafplaats gebracht? Daarvoor zijn vele manieren van vervoer mogelijk. Er zijn eigenlijk geen restricties anders dan dat je je aan de gestelde verkeersregels en veiligheidseisen houdt. 

bus of boot

Wanneer je met een klein groepje dicht bij de overleden wilt zijn, dan is de uitvaartbus een heel geschikt vervoermiddel. De kist kan samen met de dierbaarste familieleden en vrienden in de bus. Na de ceremonie brengt de chauffeur iedereen weer terug naar het startpunt. 

Een uitvaartstoet over water geeft een bijzondere sfeer. Water geeft rust en ruimte. Er zijn salonboten en sloepen te huur waar een kist op vervoerd kan worden. Maar dat kan natuurlijk ook op een eigen boot. Er kunnen andere bootjes aansluiten om mee te varen. Onderweg op bruggen of langs de kant kunnen vrienden en bekenden staan om te groeten, zingen of bloemen bij de kist te leggen.

milieubewust

Wanneer het belangrijk  voor de overledene is om de footprint zo klein mogelijk te laten zijn, dan kan er worden gekozen voor een electrische rouwauto. Wanneer de afstand zich ervoor leent, is fietsen of lopen naar de begraafplaasts of crematorium een mooie manier. Met de fietskar word je eigen fiest een rouwfiets. Je bent niet afhankelijk van auto's en chauffeurs, maar brengt de overledene echt zelf weg. Een kleine of grote groep familie en bekenden kunnen aansluiten. Naast een kar achter je eigen fiets, is er ook een rouwbakfiets te huur. 

Ga je liever lopen? Dan is de loopkoets een handig middel. De loopkoets is makkelijk voort te bewegen en stuurt licht. 

eigen vervoer

Is je eigen auto groot genoeg of is er iemand met een busje of camper in je vriendenkring? Dan mag dat natuurlijk ook. Eigen vervoer scheelt in de kosten en daarbij kan het een prettig gevoel geven om iemand in zijn vertrouwde auto weg te brengen.


Voor afbeeldingen in de header hebben we gebruik gemaakt van eigen beeld en beeld van: uitvaartbusservice, Stijl & Traditie, KlassiekeRouwauto.comKlassiekeRouwautos.nl, De Vene Uitvaartbenodigdheden, Rederij Haerlem.