uitvaartkosten

De kosten voor een uitvaart liggen globaal tussen de € 4.000 en € 9.000. Het uiteindelijke bedrag, hangt af van uw keuzes en wensen. Zo is een begrafenis over het algemeen wat duurder dan een crematie. Andere factoren die van invloed zijn op de kosten, zijn het gebruik van volgwagens, de catering, het plaatsen van een rouwadvertentie en de locatie van het afscheid. In het eerste gesprek vragen we of er een budget is waar we rekening mee kunnen houden. We denken graag met u mee wat we kunnen doen om de kosten binnen uw budget te houden. 

Mocht u eerder een indruk willen van kosten? U kunt bij ons online een uitvaart offerte aanvragen. Mocht u het lastig vinden om keuzes te maken voor een kostenindicatie, dan kunt u ook een afspraak met ons maken. Samen met u inventariseren we uw wensen. We schrijven ze daarna voor u uit en hangen daar een realistisch kostenoverzicht aan. Dat is overigens geheel vrijblijvend en zonder kosten.

uitvaart verzekeringen

U kunt altijd bij ons terecht, met of zonder uitvaartzverzekering. U bent vrij om zelf een uitvaartonderneming te kiezen, ook als u verzekerd bent voor een uiitvaart. Veel mensen zijn in de veronderstelling dat, wanneer de uitvaartverzekering bij Dela of Monuta loopt, de uitvaart ook via die partij moet lopen. Maar dat hoeft niet. Kiest u om met ons in zee te gaan, dan helpen wij u desegwenst met de administratie om uw polis te innen. Wij werken met alle uitvaartverzekeringen samen.

uitvaart polis

Een verzekering kan belangrijk zijn om het budget van de uitvaart vast te stellen. De hoogte van de polis kunt u zelf achterhalen, maar wij kunnen het ook voor u uitzoeken. Het soort polis kan van belang zijn bij de keuze voor een uitvaartondernemer. Er zijn twee soorten polissen.

Een kapitaalverzekering keert het verzekerde bedrag bij overlijden uit aan de nabestaanden. Dit bedrag kan naar eigen inzicht besteed worden. U bent dus vrij om zelf een uitvaartondernemer te kiezen. 

Een naturaverzekering biedt meestaal een standaardpakket aan diensten en producten. Als u producten of diensten buiten het pakket afneemt, rekent de verzekeraar extra kosten. Indien u de uitvaart door een andere uitvaartonderneming laat begeleiden, keert de verzekeraar vaak een lager bedrag uit dan de poliswaarde. Toch betekent dit niet altijd dat u duurder uit bent. Wij zoeken graag voor u uit of het met uw verzekering financieel gezien verstandig is om hart & ziel in te schakelen. 

kosten begrafenis

De kosten voor een begrafenis liggen meestal hoger dan de kosten voor een crematie. Dit heeft te maken met de kosten van het graf. Grafkosten of grafrechten variëren per begraafplaats. Daarbij zijn de kosten ook afhankelijk van uw keuze tussen een algemeen en een eigen (of particulier) graf. Op een later moment komen er kosten voor een eventueel grafmonument en het onderhoud van het graf en begraafplaats.    

kosten crematie

Een crematie is doorgaans goedkoper, omdat er geen graf is en er jaarlijks geen onderhoudskosten worden gerekend. Bij een crematie worden crematierecht en kosten voor de asbestemming in rekening gebracht. De as blijft wettelijk 30 dagen bij het crematorium, daarna kunt u het ophalen. Afhankelijk wat u met de as gaat doen, verstrooien, bijzetten of bijvoorbeeld verwerken in een assieraad, zijn hier ook kosten aan verbonden.