kisten, manden, wades

Er is veel diversiteit in doodskisten. Ze worden meestal gemaakt van hout, bijvoorbeeld snelgroeiend populierenhout of geschaafd vuren voor een meer robuuste uitstraling. Wanneer de kist ongelakt is, kan de kist makkelijk worden beschilderd of beschreven. 

Ook op het gebied van grafmanden is er veel te kiezen. Het voordeel van manden is dat alleen de takken of bladeren nodig zijn voor het vlechtwerk, en dus niet de hele boom hoeft gekapt. (Maar let op: voor sommige soorten vlechtwerk is een versteviging van hout noodzakelijk.) 

zachte doeken

In plaats van een kist of mand kan een overledene ook in doeken worden gewikkeld, zo'n doek heet een wade. Een wade moet groot genoeg zijn, zodat een overledene er goed ingewikkeld kan worden. Wades zijn er in vele kleuren en van biologische materialen gemaakt, zoals wol, linnen en zijde. De contouren van het lichaam blijven zichtbaar na het wikkelen, zonder dat iemand meteen herkenbaar is. Het ingewikkelde lichaam wordt daarna op een baarplank gelegd. 

Onderstaande foto's geven mogelijkheden van omhulsels weer, voorbeelden ter inspiratie. Naast de producten van de foto's levert hart & ziel vele andere kisten van verschillende fabrikanten. Voor meer informatie over kisten, manden en wades kunt u altijd contact met ons opnemen. Door op een fotootje te klikken, wordt de foto vergroot en kan er door alle foto's worden gebladerd. 

radboud_vuren.jpg
hemelbed.jpg
hollandshout.jpg
zijligging_1.jpg
diy.jpg
kunst.jpg
radboud_rond.jpg
geschilde.jpg
hennep.jpg
mand_beerenberg.jpg
Untitled.jpg
bamboe.jpg
biologisch.jpg
paddestoel.jpg
bootje.jpg
takkenbaar.jpg
rotan_1.jpg
zachtebuitenkant.jpg
abaca.jpg
rechthoek.jpg