persoonlijke uitvaart

Iedereen leeft zijn eigen leven, maakt zijn eigen keuzes, heeft zijn eigen dromen. Het afscheidsritueel is onderdeel van de herinnering aan het leven. Daarom vinden wij het belangrijk dat het een zo persoonlijk mogelijke uitvaart wordt. Samen met u zorgen wij voor een uitvaart waar we terugkijken op het leven van de overledene. Met veel aandacht voor herinneren en herdenken.

hart & ziel is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar. Wij staan open voor alle religies, culturen en persoonlijke wensen. hart & ziel is Elise Alders & Martine Klumper. Bel voor meer informatie 023-8200920 of mail naar: info@hartenzieluitvaarten.nl

netwerk

hart & ziel is aangesloten bij: 

netwerk uitvaartvernieuwers 

bewust haarlem

hart & ziel is ook te vinden op uitvaart-haarlem.nl


Sinds 2013 dragen wij Stadsglossy HRLM een warm hart toe. Dat doen we door elke editie een pagina te vullen rondom het thema afscheid. Journalist Linda Gottmer heeft voor deze rubriek een artikel geschreven over ons persoonlijk. Omdat wij het moeilijk vinden om woorden te geven aan onszelf, delen we deze tekst. Dank Linda voor het opschrijven van onze beweegredenen. 

Drie vragen aan Martine & Elise

Wat deden jullie voor hart & ziel uitvaarten?

Elise: “Ik werkte als operational director bij een marketingbureau. Geen typische van 9.00 tot 17.00 kantoorbaan. Ik was altijd druk, mijn leven bestond uit werk, kinderen, slapen, werk, kinderen, slapen.” Martine: “Ik was financieel manager bij verschillende bedrijven. Ik controleerde wereldwijd of mensen hun cijfers wel juist en op tijd inleverden. We hadden harde deadlines, maar vaak dacht ik: waar maken we ons druk om?” Elise: “Dit gevoel hadden we allebei en bespraken we vaak met elkaar als vriendinnen. We kregen steeds meer behoefte aan vrijheid en werk dat er voor ons gevoel wat meer toe doet.” Martine: “Al snel bedachten we: we moeten samen iets gaan doen. We schatten in dat we naast vriendinnen ook op werkgebied een goede match zouden zijn.” 

Hoe kwamen jullie uit bij een eigen uitvaartonderneming?

Elise: “Toen we brainstormden over wát we dan samen konden starten, wisten we dat het iets kleins moest zijn. Groot, groter, grootst is niet iets voor ons. Martine: “We hadden veel ideeën. Van mooie kindermeubels importeren tot tosti’s verkopen op de Zuidas. Uiteindelijk kwamen we uit bij een uitvaartonderneming. Daarbij konden we mensen helpen én de ervaringen en krachten uit onze vorige banen kwamen goed van pas. Onze omgeving reageerde verrast, mijn moeder zei: ‘Een uitvaartorganisatie, zou je dat nou wel doen? Dan krijg je met zoveel verdriet te maken…’”

Wat vinden jullie het mooist aan jullie werk?

Elise: “Eigenlijk heel veel. We hebben geen moment spijt gehad. Praktisch gezien is de vrijheid fijn, we hebben geen vaste werktijden. Ik kan ’s ochtends hardlopen als ik dat wil, maar als het druk is werk ik soms dagen en avonden achter elkaar. Maar dan wel voor een mooi doel. Martine: “We hadden nooit gedacht dat het zo’n dankbaar beroep zou zijn. Je krijgt met bijna iedereen waarvoor je werkt gelijk een intieme band omdat je mensen op hun kwetsbaarst treft. Kletspraatjes over het weer kennen we niet.” Elise: “Mensen zijn zo lief. Regelmatig krijgen we kaartjes en berichtjes om te bedanken. En dat terwijl wij dan ‘gewoon’ ons werk deden: helpen om op een zo eigen mogelijke manier afscheid van een geliefde te nemen.”

Een persoonlijke uitvaart met hart & ziel

Zoekt u een betrokken uitvaartondernemer in Haarlem, Heemstede of IJmuiden?
Iemand die uw wensen begrijpt en zich inspant om er een mooie uitvaart van te maken?
Neem dan contact met ons op. Dat mag dag en nacht. Bel 023 - 82 00 920 of neem online contact op:

Ja, ik wil graag contact met hart & ziel