uitvaart voor later

Heeft u al ideeën over uw eigen begrafenis of crematie? Of wilt u uw nabestaanden het straks wat makkelijker maken? Dan kunt u uw wensen voor uw eigen uitvaart nu al opschrijven of kenbaar maken. 

Veel mensen staan er niet bij stil hoe lastig het kan zijn voor een nabestaande om een passende uitvaart te regelen. Bovenop het verdriet van het verlies komen praktische vragen en zorgen aan de orde. Hoe zou mijn dierbare het graag geregeld hebben? Een begrafenis of een crematie? Koffie met cake of een borrel met bal? Hoe herken ik mijn dierbare in de uitvaart? Een uitvaart voor later nu al goed regelen, is niet alleen prettig voor nabestaanden, maar ook voor uw eigen geruststelling. 

wensen voor een uitvaart vastleggen 

Er zijn verschillende manieren om ideeën en wensen voor uw eigen uitvaart aan uw nabestaanden duidelijk te maken. U kunt de wensen met elkaar bespreken. Daarbij is het handig dat iemand uw wensen op papier zet en dat alle betrokkenen een kopie krijgen. Uw wensen kunt u officieel vastleggen in een wilsbeschikking of een codicil. 

wilsbeschikking of codicil

Een wilsbeschikking is niet hetzelfde als een testament. Een wilsbeschikking regelt vooral hoe de uitvaart moet verlopen. Hier kunt u een voorbeeld downloaden van een wilsbeschikking. Vul het formulier in, onderteken het en bewaar de wilsbeschikking op een plaats die voor nabestaanden makkelijk te vinden is. In plaats van het invullen van een wilsbeschikking kunt u ook uw wensen ten aanzien van de uitvaart opschrijven in een codicil. Dat kan in eigen woorden en mag minder in detail. Een codicil is laagdrempeliger dan een wilsbeschikking. Een codicil is handgeschreven, een voorbeeld om in te vullen kunt u hier downloaden.

online wilsbeschikking

Er bestaat tegenwoordig ook de mogelijkheid van een online wilsbeschikking. Maar voor welke vorm u ook kiest: vergeet niet uw directe omgeving op de hoogte te brengen van het feit dat u uw wensen voor uw uitvaart heeft vastgelegd. 

vrijblijvend informatiegesprek

Misschien heeft u vragen over wat er allemaal mogelijk is, zodat u nog specifieker uw uitvaart voor later kunt regelen. U kunt ons in dat geval bellen of mailen voor een vrijblijvende voorbespreking (023-8200920 of info@hartenzieluitvaarten.nl). We nemen dan alle mogelijkheden met u door en kunnen u ook alvast een indicatie van de kosten geven. Zo'n voorbespreking is vrijblijvend en kost niets.