uitvaart in Haarlem, Bloemendaal en Heemstede

Als u als locatie voor de uitvaart Haarlem heeft gekozen, bent u niet beperkt tot één begraafplaats of crematorium. In Haarlem zijn verschillende begraafplaatsen en twee crematoria te vinden. De condoleance kan uiteraard op deze locaties plaatsvinden, maar u kunt ook kiezen voor een zelfgekozen locatie, zoals een strandtent of sportclub. 

begrafenis Haarlem

De oudste begraafplaats van Haarlem is Begraafpark Kleverlaan. Dit park, ontworpen door de bekende Haarlemse landschapsarchitect J. Zocher, heeft een groene, natuurlijke uitstraling met veel bomen, vijvers, kronkelende paadjes en ligt toch midden in de stad.

Vlak bij Begraafpark Kleverlaan vindt u een begraafplaats met een geheel andere uitstraling: de rooms-katholieke begraafplaats St. Barbara. Met het oog op de processies die volgens katholiek gebruik worden houden bij een begrafenis, is deze begraafplaats ingedeeld in strakke vakken en paden.

In Haarlem-Noord, aan de Vergierdeweg, liggen nog twee begraafplaatsen: de algemene begraafplaats Akendam en de katholieke begraafplaats St. Jozef. Ook deze twee begraafplaatsen hebben een duidelijk eigen karakter. Akendam is landelijk en groen, terwijl St. Jozef een strakkere en sobere uitstraling heeft. Alle Haarlemse begraafplaatsen beschikken over kenmerkende gebouwen met een geheel eigen stijl en sfeer. De begraafplaatsen in Haarlem bieden zowel algemene als particuliere graven aan.

crematie Haarlem

Naast de twee begraafplaatsen aan de Vergierdeweg liggen er aan deze weg ook twee crematoria: Crematorium Haarlem en Sterrenheuvel. De locaties hebben allebei een geheel eigen sfeer en uitstraling. Beide locaties beschikken over een moderne aula met faciliteiten voor afspelen van muziek en beeldmateriaal. Bij Sterrenheuvel zijn er ook kamers voor een rouwbezoek of opbaren. Een ander bekend crematorium in de regio is het crematorium van Westerveld. Ook de gemeente Haarlemmermeer heeft sinds enige tijd een crematorium.

uitvaart Bloemendaal en uitvaart Overveen 

De Haarlemse buurgemeente Bloemendaal biedt ook een aantal mooie uitvaartlocaties. De Algemene Begraafplaats aan de Bergweg in Bloemendaal, aan de rand van de duinen, wordt gekenmerkt door oude bomen, slingerende paden en hoogteverschillen. De andere algemene begraafplaats in de gemeente is gelegen in Bennebroek. Verder bevinden zich in de gemeente twee rooms-katholieke begraafplaatsen: begraafplaats O.L.Vrouw Onbevlekt Ontvangen in Overveen en begraafplaats Adelbert in Bloemendaal.

uitvaart Heemstede

De Algemene Begraafplaats in Heemstede is prachtig gelegen nabij het Groenendaalse bos. Deze begraafplaats is net als de Haarlemse begraafplaats aan de Kleverlaan ontworpen door landschapsarchitect J. Zocher. De groene, natuurlijke begraafplaats beschikt tevens over een aanlegsteiger, waardoor een aankomst per boot tot de mogelijkheden behoort. Ook de bijzondere aula in art-decostijl is voor veel mensen een belangrijke reden om voor een afscheid in Heemstede te kiezen. Met Begraafplaats Berkenrode heeft Heemstede ook een rooms-katholieke begraafplaats.

Een persoonlijke uitvaart met hart & ziel

Zoekt u een betrokken uitvaartondernemer in Haarlem, Heemstede of IJmuiden?
Iemand die uw wensen begrijpt en zich inspant om er een mooie uitvaart van te maken?
Neem dan contact met ons op. Dat mag dag en nacht. Bel 023 - 82 00 920 of neem online contact op:

Ja, ik wil graag contact met hart & ziel