kiest u voor een begrafenis?

De keuze voor begraven of cremeren is zeer persoonlijk. En hangt vaak samen met ervaringen, tradities of religie. Soms is de laatste rustplek die verbonden blijft aan de overledene doorslaggevend. Mocht een keuze moeilijk voor u zijn, dan geven we u graag meer informatie.

begrafenis Haarlem, Bloemendaal, Heemstede,  Amsterdam e.o.

Weet u al op welke begraafplaats de begrafenis moet plaatsvinden? We kunnen met u meedenken over geschikte locaties. In de regio waarin wij actief zijn, liggen verschillende begraafplaatsen met elk een andere sfeer en karakter. Dit varieert van natuurlijke begraafplaatsen in de duinen tot begraafplaatsen in het hartje van de stad. Belangrijk is dat de begraafplaats goed voelt en aansluit bij de persoon om wie het draait. Omdat de kosten per begraafplaats kunnen verschillen, speelt ook het beschikbare budget mee in de keuze. Het afscheid kan zowel op de begraafplaats als op een andere plek plaatsvinden. Lees hier meer over de verschillende uitvaartlocaties.

het graf

Naast de begraafplaats kunt u kiezen uit verschillende soorten graven: particuliere, algemene, familie- of natuurgraven. Veel graven koopt of huurt u voor een bepaalde periode, bijvoorbeeld voor tien of twintig jaar. In de meeste gevallen kan deze termijn daarna verlengd worden. 

Een algemeen graf is een goedkopere optie. Deze graven worden na tien jaar (de wettelijke termijn voor grafrust) geruimd. Op een algemeen graf is het plaatsen van grafstenen of planten vaak niet mogelijk. 

natuurbegraafplaats

Natuurbegraven is een optie die in opkomst is. Een natuurgraf ligt niet op een als zodanig herkenbare begraafplaats, maar midden in de natuur. Er wordt bij een natuurgraf dan ook geen gedenkteken geplaatst, maar in plaats daarvan een houten schijf of zwerfkei. Of u kunt het graf terugvinden aan de hand van GPS-co√∂rdinaten. De dichtsbijzijnde natuurbegraafplaats is in Alkmaar, Geestmerloo. Meer informatie over natuurbegraven en een overzicht van alle natuurbegraafplaatsen vindt u hier

Als u voor begraven kiest, vertellen we precies welke opties u allemaal heeft. We denken met u mee wat het best past bij de overledene, en wat er mogelijk is binnen het budget. 

Een persoonlijke uitvaart met hart & ziel

Zoekt u een betrokken uitvaartondernemer in Haarlem, Heemstede of IJmuiden?
Iemand die uw wensen begrijpt en zich inspant om er een mooie uitvaart van te maken?
Neem dan contact met ons op. Dat mag dag en nacht. Bel 023 - 82 00 920 of neem online contact op:

Ja, ik wil graag contact met hart & ziel