uitvaart in IJmuiden, Driehuis en Santpoort

Zoekt u na een sterfgeval een uitvaartlocatie in of in de buurt van IJmuiden? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Zowel in IJmuiden als in de plaatsen vlak voor IJmuiden vindt u een aantal begraafplaatsen en een crematorium.

begrafenis IJmuiden

Wanneer u heeft bepaald dat de locatie voor de begrafenis en uitvaart IJmuiden zal zijn, kunt u kiezen uit twee gemeentelijke begraafplaatsen: de Westerbegraafplaats en de algemene begraafplaats Duinhof. Laatstgenoemde begraafplaats ligt, zoals de naam al doet vermoeden, in de duinen – net buiten het dorp IJmuiden. Duinhof is ontworpen door Willem Dudok. Deze bekende architect is ook verantwoordelijk voor de kenmerkende aula, die inmiddels is aangemerkt als Rijksmonument. Bijzonder is verder dat Duinhof sinds 2015 beschikt over een buitenaula in een duinkom.
Vlak bij het dorp ligt de Westerbegraafplaats. Deze begraafplaats wordt gekenmerkt door een ingetogen ontwerp en een intieme sfeer. Beide begraafplaatsen in IJmuiden beschikken ook over een katholiek gedeelte.

uitvaart Velsen: Driehuis en Santpoort

In de gemeente Velsen, waartoe ook IJmuiden behoort, zijn nog meer bijzondere uitvaartlocaties te vinden. Begraafplaats De Biezen aan de Kwekerslaan in Santpoort-Noord stamt uit 1874, en is daarmee de oudste begraafplaats van de gemeente. Deze kleine begraafplaats werd in Engelse stijl ontworpen door landschapsarchitect L. Zocher. Het park ademt een groene, landelijke sfeer, die mede bepaald wordt door een langgerekte vijver. 

Even verderop, in de duinen van Driehuis, ligt Begraafplaats en Crematorium Westerveld. Deze grote begraafplaats is eveneens ontworpen door L. Zocher, wat te zien is aan de natuurlijke uitstraling met heuvels, kronkelende paadjes en bijzondere beplanting. Daarnaast zijn er op Westerveld veel bijzondere monumenten te vinden, waaronder het crematorium, het oudste van ons land. Ook beschikt de begraafplaats over twee buitenaula's in de zomer. 

Voor een uitvaart in Velsen en omgeving kunt u dus kiezen uit meerdere bijzondere parken met elk een geheel eigen karakter.

Een persoonlijke uitvaart met hart & ziel

Zoekt u een betrokken uitvaartondernemer in Haarlem, Heemstede of IJmuiden?
Iemand die uw wensen begrijpt en zich inspant om er een mooie uitvaart van te maken?
Neem dan contact met ons op. Dat mag dag en nacht. Bel 023 - 82 00 920 of neem online contact op:

Ja, ik wil graag contact met hart & ziel