uitvaartlocaties

De locatie van de uitvaart staat meestal niet van tevoren vast, tenzij de overledene zelf vooraf wensen over de eigen uitvaart heeft uitgesproken. In de meeste gevallen kunt u als nabestaande dus een locatie kiezen. De uitvaart hoeft niet altijd op één en dezelfde plek plaats te vinden. Er zijn namelijk meerdere onderdelen in de uitvaart die een plaats nodig hebben, zoals: het eventuele opbaren, het afscheid, de begrafenis of crematie en de condoleance.

opbaren locaties

Als er wordt opgebaard stellen we u van te voren een paar vragen. Blijft uw dierbare thuis of liever op een andere plek, zoals een rouwcentrum? Een combinatie van beide is ook mogelijk. Misschien houdt u uw dierbare liever eerst een paar dagen in een vertrouwde omgeving, en laat u daarna anderen afscheid nemen in het rouwcentrum. Behalve thuis of het rouwcentrum zijn andere plaatsen ook mogelijk. Zo zijn er afscheidskamers waar u de sleutel krijgt en er dag en nacht terecht kunt. 

Meestal wordt de kist of baar gekoeld. Een lichte vorm van balseming - thanatopraxie -, lichte conservering door koolstof of graszoden met kwarts is ook mogelijk.

Heeft u vragen over opbaren thuis of in een uitvaartcentrum in Haarlem? Bel gerust met hart & ziel uitvaarten, we helpen u graag verder, 023 - 8200920.

begrafenis en crematie locaties

De plaats waar uw dierbare wordt begraven of gecremeerd ligt vaak in of in de buurt van de laatste woonplaats van de overledene. Voor het kiezen van een locatie kan ook meespelen wat voor persoon uw naaste was. Hield hij of zij van de natuur, dan zou een begraafplaats in de duinen van Bloemendaal of Velsen bijvoorbeeld een optie zijn. Kiest u voor cremeren, dan zit u vast aan een crematorium, maar daarna heeft u wel de mogelijkheid om de as op andere locaties te verstrooien.

afscheid locaties

Daarnaast kunt u de locatie van het afscheid bepalen. Dit kan uiteraard op dezelfde plek worden gehouden als de crematie of begrafenis. Veel begraafplaatsen en crematoria beschikken over faciliteiten om dit mogelijk te maken. Toch kunt u ook verder kijken. Zo is het mogelijk om de uitvaart te organiseren op het strand of een landgoed, of in de eigen tuin. Ook kan het afscheid worden gehouden bij de sportvereniging of in de stamkroeg. Als de locatie echt past bij uw naaste kan dat troost bieden.

uitvaart regio Haarlem - Amsterdam - IJmuiden

We snappen dat iedere nabestaande eigen wensen heeft ten aanzien van locaties, en we vinden het belangrijk dat we u goed informeren over de mogelijkheden. hart & ziel uitvaarten is voornamelijk actief in Haarlem, Heemstede, Bloemendaal, Velsen, Amsterdam en tussenliggende gemeenten en plaatsen. Verspreid over deze plaatsen liggen meerdere begraafplaatsen en crematoria, met elk hun eigen mogelijkheden en charmes. Lees meer over uitvaartlocaties in Haarlem, Bloemendaal en Heemstede, IJmuiden en Amsterdam.   

Een persoonlijke uitvaart met hart & ziel

Zoekt u een betrokken uitvaartondernemer in Haarlem, Heemstede of IJmuiden?
Iemand die uw wensen begrijpt en zich inspant om er een mooie uitvaart van te maken?
Neem dan contact met ons op. Dat mag dag en nacht. Bel 023 - 82 00 920 of neem online contact op:

Ja, ik wil graag contact met hart & ziel