home

uitvaart regelen

wensen & mogelijkhedennu & straksbegraven & cremerenverzorgen & opbarenkaarten & bloemenkoffie & cakekosten & verzekeringen

wie zijn wij

elise & martinepers & publiciteitcolumn in HRLM

nu al iets regelen

stilstaan & vooruitkijken

ideeën opdoen

inspiratie & ideeënrituelen & religiestilstaan & vierenthuis & op het strandbeeld & geluidbloemen & kaartenauto's & kistenas & urnentroost & herdenken

contact

begrafenis & begraafplaatsen in haarlem

Bent u op zoek naar een geschikte begraafplaats om uw naaste te begraven? Dan zijn er in Haarlem en omstreken een aantal te vinden. Hieronder vindt u een opsomming van een aantal mogelijke begraafplaatsen.

In Haarlem zijn er drie gemeentelijke begraafplaatsen: Kleverlaan, St. Jozef en Akendam. De twee laatstgenoemde zijn gelegen in Haarlem Noord aan de Vergierdeweg.

Begraafplaats St. Jozef

is een rooms-katholieke begraafplaats en heeft een eigen kapel. De strakke indeling van het park maakt de uitstraling sober en overzichtelijk.

Begraafplaats Akendam

is landelijk gelegen en vernoemd naar de voormalige hofstede Akendam.

Begraafplaats Kleverlaan

is de oudste begraafplaats van Haarlem en misschien wel één van Haarlems best bewaarde geheimen.

Begraafplaats St. Barbara.

Om de hoek bij Kleverlaan is St. Barbara, een rooms-katholieke begraafplaats. Er is ook een urnenmuur. Het is een vriendelijke plek.

begraafplaatsen in de directe omgeving van haarlem

Algemene Begraafplaats Herfstlaan in Heemsteede

behoort tot de mooiste begraafplaatsen van Nederland. De sfeer die op de begraafplaats heerst is ingetogen en rustig. De vele grote, donkere coniferen staan symbool voor het 'eeuwige leven'.

Begraafplaats en crematorium Westerveld in Driehuis

is één van de oudste particuliere begraafplaatsen. Het is gelegen in een groen en heuvelachtig duingebied en heeft een bijzondere monumentale uitstraling.

IJmuiden - W.M. Dudok was de ontwerper van zowel deze begraafplaats als de aula op Begraafplaats Duinhof. Voor Dudok was de natuur iets dat de bezoekers kan helpen zich met het lot te verzoenen. Metershoge ramen laten daglicht binnen en zorgen ervoor dat de natuur ook in da aula nadrukkelijk aanwezig is.

Begraafplaats de Biezen in Santpoort-Noord

is ontworpen door L.P. Zocher. Het is een parkachtig aangelegd terrein met vele doorkijkjes.

Algemene Begraafplaats Bloemendaal

is prachtig aangelegd en grenst in het noorden en noordwesten aan het Nationaal Park Zuid Kennemerland, in het zuiden aan het bospark Caprera en in het oosten aan de sportvelden langs de Brederodelaan.

Algemene Begraafplaats Bennebroek

is gelegen aan de Binnenweg te Bennebroek en grenst aan de begraafplaats van de kerk van de Hervormde Gemeente. De begraafplaats ligt midden in het bos.


hulp of advies nodig bij uw keuze?

hart & ziel uitvaarten helpt u om een keuze te maken en helpt u bij de invulling van de ceremonie rondom de begrafenis.

"Ik vind jullie 2 geweldige meiden. Wat komt er nog een hoop bij kijken om een uitvaart te organiseren die past bij het karakter van een overledene. Ik kende haar heel goed, ze zou het fantastisch hebben gevonden."
- Krista
dag en nacht bereikbaar: 023 - 82 00 920
hart & ziel uitvaarten • haarlem