home

uitvaart regelen

wensen & mogelijkhedennu & straksbegraven & cremerenverzorgen & opbarenkaarten & bloemenkoffie & cakekosten & verzekeringen

wie zijn wij

elise & martinepers & publiciteitcolumn in HRLM

nu al iets regelen

stilstaan & vooruitkijken

ideeën opdoen

inspiratie & ideeënrituelen & religiestilstaan & vierenthuis & op het strandbeeld & geluidbloemen & kaartenauto's & kistenas & urnentroost & herdenken

contact

Wat kost een uitvaart?

Een uitvaart kost meestal tussen de € 3.500 en € 10.000. Kosten die van invloed zijn op de hoogte van het bedrag zijn keuzes die u maakt, zoals het gebruik van een rouwauto en volgauto's, het plaatsen van een advertentie in een landelijk of lokaal dagblad, opbaring thuis, gebruik van een uitvaartcentrum, afscheidslocatie en consumpties.

persoonlijke uitvaartbegeleiding

hart & ziel streeft naar een persoonlijke uitvaartbegeleiding, dat doen we in onze benadering naar u, maar ook in ons tarief en facturering. Zo vragen wij in het eerste gesprek of er een budget is waar we rekening mee kunnen houden. Wij werken met een basistarief van € 1.750. Bij een uitvaart waar veel mensen worden verwacht of bij speciale verzoeken ligt dit tarief hoger, gebaseerd op een ureninschatting. hart & ziel geeft binnen twee dagen een nauwkeurig gespecificeerde kosten indicatie. We denken graag met u mee om de kosten binnen uw budget en beheersbaar te houden.

verzekering & keuzes

Ook als de overledene een verzekering heeft kunt u bij ons terecht, onafhankelijk van de verzekeraar en de soort verzekering. U heeft altijd de vrijheid om een uitvaartonderneming naar keuze in te schakelen. Ook kunnen wij voor u uitzoeken wat de polis waard is, mocht dat onduidelijk zijn. Er zijn verschillende soorten verzekeringspolissen.

Kapitaal verzekering:

Deze verzekering keert het verzekerde bedrag bij overlijden uit. Bij deze verzekering kunt u zelf kiezen door wie u de uitvaart wil laten regelen.

Naturaverzekering:

Dit type verzekering biedt vaak een (standaard)pakket aan diensten en producten. Als u producten of diensten buiten het pakket afneemt, dan worden er door de verzekeraar extra kosten gerekend. Als u de uitvaart door een andere uitvaartonderneming laat begeleiden, wordt meestal een lager bedrag uitgekeerd dan de poliswaarde. De praktijk leert dat dit niet hoeft te betekenen dat u duurder uit bent. Indien u een naturaververzekering heeft, kunnen we met u meekijken of het voor u niet onnodig onvoordelig is om hart & ziel in te schakelen.

dag en nacht bereikbaar: 023 - 82 00 920
hart & ziel uitvaarten • haarlem